Dimbara LED lister

Dimbara LED lister

Våra LED lister skall drivas av likström och man skall därför ha en transformator som ger likström (DC). Att tänka på är att man skall använda en transformator som ger rätt volt och som även klarar antal watt som du ska koppla till den. För att kunna dimma dessa lampor krävs även att den transformator du använder är dimbar. Dimbara likströmstransformatorer finns under fliken "tillbehör".

Exempel: Ska du använda 1,7meter list som är 10W/meter behöver du en transformator som klarar minst 1,7x10= dvs 17W. Skall du kunna dimma listen så skall du ha en dimbar transformator.

Vilken dimmer ska jag använda?

Våra LED lampor fungerar att dimma med de flesta vanliga elektroniska dimmers. Ska man använda en dimmer som egentligen är avsedd för halogen ska man se till att denna har en justerskruv för att få bästa effekt. Med elektroniska dimmers som är avsedda för halogen krävs att man kommer upp i ca 12W för att det skall fungera. Ska man endast ha en lampa kopplad till en dimmer rekommenderar vi att använda en sk. LED dimmer som går från 0W.