LED spotlights / LED downlights

Vi har LED spotlights med hög kvalitet men kan ändå erbjuda mycket bra priser jämfört med andra leverantörer på marknaden. Ett byte från halogen till en LED spot gör att du kan spara mycket pengar! De flesta LED spottar även kallat LED downlights du hittar hos oss innehåller en COB diod från Cree eller Sharp där ljuset kommer från en punkt inne i lampan. Är du osäker så fråga oss om LED spottar.

Shop By
Håltagningsmått mm
Inbyggnadsdjup mm
Färgåtergivning
Pris
0 kr 2990 kr 0 kr to 2990 kr
Transformator
Kategori
Dimbar

Alla LED-lampor är inte dimbara men många är.

Ej dimbara lampor: Dessa går helt enkelt inte att dimma pga. att drivkortet i lampan inte är dimbart.

Dimbar Ja: Lamporna går att dimma. Läs eventuella rekommendationer för vilken dimmer som passar till produkten.

Warmdim: Detta är lampor som ger svagare samt varmare ljus när man dimmar ner dem.

Ljusfärg

LED-lampor kan göras i olika ljusfärg antingen genom att använda olika slags dioder eller genom att låta ljuset gå genom t.ex ett färgat glas. Idag finns en mängd olika LED-chip med kombinationer av färger som man sedanstyr med t.ex fjärrkontroll.

 

WW= Warm White (Varmvit)

 

CW= Cold White (Kallvit)

 

RGB= Red Green Blue (Röd Grön Blå)

Kan visa kombinationer utifrån en blandning av de tre grundfärgerna. Vitt ljus får man när alla dioderna lyser med samma styrka.

 

RGBW= Red Green Blue Warm (Röd Grön Blå & Varmvit)

Innehåller 4st dioder, de tre grundfärgerna samt en varmvit diod för att kunna skapa det varma ljuset som är populärt för hemmamiljö.

Vattentålig
Tillverkare/Märke

LED-Spotlights inomhus

Alla våra spotlights går såklart att använda inomhus. Utomhus och i badrum finns dock begränsningar av vilken lägsta IP klass som måste följas. I denna kategori hittar du spotlights med IP-klass på 21 eller mindre.

LED-Spotlights utomhus eller i badrum

Här hittar du spotlights som har högre IP klass och lämpar sig för utomhus eller fuktig miljö som t.ex badrum. Normalt i badrum och i takfot är lägsta IP-klass 21 men det finns olika zoner i badrum man ska tänka på. Ex behöver du minst IP44 i badrum om din LED-spotlight sitter närmare än 0,6m från duschmunstycket.

LED-mini spotlights

Minispotlights är populära som belysning i t.ex fönstersmyg eller uterum. Dessa produkter drivs normalt med ett separat drivdon som ger t.ex 350mA. Vilket drivdon du ska välja kan du läsa dig till nder respektive produkt. Om duu ahr frågor är du alltid väkommen att kontakta vår kundtjänst.

LED-Bastubelysning

Här hittar du lampor från Finland som såklart passar som bastubelysning. Dessa lampor är utvecklade till att klara högre temperaturer jämfört med vanliga LED-lampor.

LED-puckar/bänkbelysning

Här hittar du belysning som passar under t.ex köksskåpen. Vanligtvis behöver du köpa til en transdormator/driver till denna typ av produkt. Se i produkttexten och "vi rekommenderar även" under respektive produkt för att hitta rätt tillbehör.

Takspotlights till GU10 lampor

Det finns idag en mängd bra GU10 LED-lampor på marknaden men inte så många bra armaturer. Här hittar du utvalda GU10 armaturer som lämpar sig bra för LED-lampor