E27 Lampa

Vi har en mängd olika LED E27 lampor och oavsett om du vill ha dimbar, ej dimbar, spotlight eller globlampa hoppas vi att du hittar vad du söker. Bästsäljarna ser du överst på sidan och du kan använda vår sorteringsfunktion för att hitta rätt E27-lampa.

Tryck på plusmarkeringen för att läsa mer om E27 sockeln

E27 led-lampor E27 är en av våra absolut vanligaste socklar som används till alla möjliga sorters armaturer. En E27 lampa karakteriseras av en ”tjock skruv” som har 27mm i diameter. Längden varierar men vanliga E27 globlampor brukar ha en längd på 25-30mm. En LED-lampa med E27 sockel håller inte alltid samma storlek som traditionella koltråd eller glödlampor. Anledningen är att man i en LED-lampa behöver plats för mer elektronik i sockeln. Det finns lite olika typer av LED dioder och teknik varav vissa typer behöver kylflänsar för att lampan ska hålla en låg arbetstemperatur. E27 lampor är nästan alltid avsedda för att kopplas till 230VAC (det vi normalt har i ett vägguttag). Det finns undantag i t.ex båtar eller utomhuslyktor där lamporna kan vara avsedda för att kopplas till 12 eller 24V.
 
 

Dimbar E27 LED-lampa

Hos Ledgiganten kan du köpa E27 lampor i både dimbar och ej dimbara versioner. En dimbar LED-lampa kräver iband en speciell dimmer för att det ska fungera. Anledningen till detta är att de flesta dimmers är gjorda för vanliga glödlampor som förbrukar t.ex 40 eller 60W. En sådan dimmer kräver ofta att den är kopplad till en sammanlagd förbrukning på 20W eller mer. Normalt hittar du info om dimbarhet i produkttexten på våra lampor. Här kan du se vad som rekommenderas för just den lampa du kollar på. Saknar du information om den LED lampa du kollar på får du gärna kontakta vår kundtjänst.
Shop By
Färgåtergivning
Pris
0 kr 560 kr 0 kr to 560 kr
Motsvarar
Dimbar

Alla LED-lampor är inte dimbara men många är.

Ej dimbara lampor: Dessa går helt enkelt inte att dimma pga. att drivkortet i lampan inte är dimbart.

Dimbar Ja: Lamporna går att dimma. Läs eventuella rekommendationer för vilken dimmer som passar till produkten.

Warmdim: Detta är lampor som ger svagare samt varmare ljus när man dimmar ner dem.

Ljusfärg

LED-lampor kan göras i olika ljusfärg antingen genom att använda olika slags dioder eller genom att låta ljuset gå genom t.ex ett färgat glas. Idag finns en mängd olika LED-chip med kombinationer av färger som man sedanstyr med t.ex fjärrkontroll.

 

WW= Warm White (Varmvit)

 

CW= Cold White (Kallvit)

 

RGB= Red Green Blue (Röd Grön Blå)

Kan visa kombinationer utifrån en blandning av de tre grundfärgerna. Vitt ljus får man när alla dioderna lyser med samma styrka.

 

RGBW= Red Green Blue Warm (Röd Grön Blå & Varmvit)

Innehåller 4st dioder, de tre grundfärgerna samt en varmvit diod för att kunna skapa det varma ljuset som är populärt för hemmamiljö.

Tillverkare/Märke

Artiklar 1 till 30 av totalt 34

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2

Artiklar 1 till 30 av totalt 34

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2