Om Ledgiganten

Ledgiganten, ett företag med ett stort sortiment av LED belysning som kan bytas mot dagens miljöovänliga alternativ. Vi lägger stor vikt på kvalitet och för att kunna erbjuda bra produkter till rimliga priser har vi helt inriktat oss på försäljning via Internet. Vi har eget lager i Lund och det mesta skickar vi samma dag som du beställer.

Firmanamn: LED-Giganten i Malmö AB

Adress: Sofiedalsvägen 10, 238 37 Oxie, Sverige

Momsregistreringsnr. SE556822613701

 

Vi är stolta över att göra ett bidrag för miljön!

Alla vi som jobbar på Ledgiganten känner att vi gör något för miljön varje gång vi säljer en lampa. Eftersom LED lampor varar i många år är det ju antingen en energislösande lampa eller en miljöfarlig ”lågenergilampa” som byts ut hos våra kunder. (Snälla, tänk på att inte kasta lågenergilamporna i soporna, dom innehåller kvicksilver!)

Målet för innevarande år är att sprida budskapet om LED, se till att skapa nya och behålla våra nöjda kunder. Vi ska se till så att du som kund får lampor med hög kvalitet samtidigt som du sparar både pengar och miljön.

Vi hjälper Dig kalkylera på både miljöeffekter och el-besparing.

Vi har det ni söker

LED lampor är idag den mest effektiva och lönsamma belysningsmetoden både för hemmet och ditt företag. Ledgiganten har redan nu över 700 listade produkter av absolut toppkvalitet i vårt sortiment och vi gör hela tiden vårt yttersta för att hålla ett så brett och komplett utbud som möjligt. Vi har som mål att även kunna erbjuda de lampor som du inte lyckats hitta någon annanstans. Hittar du dem inte här på hemsidan är du välkommen att skicka ett mail eller ringa oss så letar vi i vårt stora nätverk av leverantörer tills vi hittar det du söker.

Kvalitetssäkrat

Ledgiganten tar inte in några produkter som inte klarar våra krav på kvalitet och brinntid. Ute i handeln ser vi ofta att återförsäljare säljer LED-belysning för priser som inte återspeglar lampan eller lampornas kvalité. Skillnaden på en bra och dålig diod är att den sämre har onödigt hög energiförbrukning för att uppnå samma ljusstyrka. Sämre typer av dioder är även lite ojämna vilket gör att futoner tillslut studsar runt inne i dioden och förkortar livslängden. Genom att främst använda märken med industrin som huvudkund försöker vi alltid hitta de allra bästa lamporna som har längst brinntid. Vårt krav är att det ska löna sig med LED-lampor. Priset skall sättas i rellation till lampans ljusstyrka och livlängd. Kortfattat är det just detta vi kikar på när vi tar in nya varor i sortimentet -man ska få så mycket ljus som möjligt för sina pengar. Lampor som har bra dioder avger inte mycket värme, med bra kylning kan man hålla nere arbetstemperaturen och resultatet blir en hållbar lampa. 

Våra LED-lampor ska ha minst 70% av ljusstyrkan kvar vid brinntidens slut (efter detta dör lamporna oftast relativt fort).

Om LED Belysning

LED är en förkortning av Light Emitting Diode, det vill säga en diod som utstrålar ljus. Effekten är en form av eletroluminiscens som uppstår av materialet i dioden. Färgen kan variera och vara såväl inom det ultravioletta, det synliga och det infraröda spektrumet. Lysdioder uppfanns redan på 1920-talet men först på 60-talet utvecklades dioder som kunde ge synbart ljus.

Lysdioder har länge använts som indikatorlampor på elektronik och displayer men allteftersom det utvecklats nya ljusstarkare sorter har de även börjat användas till belysning. På senare tid har det även skapats LED lampor som kan ersätta traditionella glödlampor. Du hittar även LED teknik i din platt-TV, på instrumentpanelen, i blinkljusen på din bil samt i industri- och trafikmiljö där lamporna måste tåla en tuffare behandling.

Fördelar med LED belysning:

 • Ökad livstid på lamporna.

 • Minskad energiförbrukning.

 • Sparar pengar.

 • Fördelar beträffande underhåll och säkerhet.

 • Avger mindre värme och därför lämplig i trånga utrymmen.

 • Robustare och tåligare än glödlampor.

 • Kan avge olika färg utan användande av filter.

 • Ingen IR eller UV strålning som kan bleka.(idealisk tavelbelysning)

 • Enkelt att skapa fokuserat ljus utan flimmer.

 • Innehåller till skillnad mot lågenergilampor inget kvicksilver eller andra miljöfarliga tungmetaller.

 • Fungerar även när det är kallare än -35 grader, till skillnad från lågenergilampor som högst klarar -25.

Livslängd

LED lampor har överlägsen livslängd. Så här många vanliga lampor eller lågenergilampor måste du köpa, skruva i och kasta innan Din LED lampa har slutat lysa.

LED livslängd

Energibesparing

Du sparar också en energi som kommer att synas på din elräkning och spara miljön i form av minskade koldioxid utsläpp. Så här många lampor var och en motsvarande 60W ljusstyrka kan du ha tända med samma energiåtgång.

LED livslängd

LED lampor är snålare än "Lågenergilampor"! Med samma energiförbrukning kan Du driva nästan dubbelt så många LED lampor, var och en med motsvarande ljusstyrka. Dessutom innehåller Lågenergilampor miljöfarligt kvicksilver. Visste Du att man rekommenderar att utrymma bostaden i 2 timmar om en varm lågenergilampa går sönder? Kvicksilvret förångas och tas upp i kroppen om man andas in det.