Därför en elbil fördelaktig att köpa

En elbil är billigare att köra och mer miljövänlig än vanliga bilar som har en förbränningsmotor. För att optimera elbilsägandet är en egen laddstolpe ett bra alternativ. Med en egen laddstolpe kan du både ladda billigare och när du vill.

Elbilen är bra för klimatet och för din plånbok. För att elbilen ska vara billig att äga är det fördelaktigt att ha en egen laddstolpe hemma. Om du bor i huvudstaden finns det goda möjligheter för att installera en laddstolpe. Att installera en laddstolpe i Stockholm fungerar som i övriga delar av landet. När du installerar en laddstolpe kan du även ansöka om bidrag för att få ett billigare pris. Du kan få 50 procent av totalkostnaden inklusive installation i bidrag.

Placera laddstolpen på ett bra ställe

När du ska installera en laddstolpe i Stockholm ska du tänka på vart det är bäst att placera laddstolpen. Om du har ett garage, parkering eller carport kan du med fördel installera laddstolpen där för att enkelt kunna ladda bilen. Den leverantören du väljer säkerställer att det är möjligt att ha en laddstolpe utifrån den befintliga säkringsstorleken. Det är också leverantören som säkerställer att den aktuella eldningen tål den ökade belastningen laddningen av elbilen utgör. Laddstolpen gör ditt elbilsägande enkelt och smidigt.

Ladda elbilen på bästa sätt

Alla laddstolpar är inte helt lika utan det finns olika laddeffekter. Det är laddeffekten laddstolpen har som avgör hur snabbt kan ladda din bil. När du har en elbil och en ladstolpe hemma är det bra att se över ditt elavtal. Om du vill ladda elbilen till bäst pris ska du välja det bästa elavtalet för dig. Att välja grön el är bra om du vill bidra till en bättre miljö. När du väljer elavtal ska du fundera över om du vill ha fast eller rörligt pris. Ett rörligt pris fluktuerar i pris vilket gör att din elräkning kan variera. Det är även bra att ha koll på vilken elleverantör som har ägande rätten över ditt elnät och om de företaget har en effektavgift. Förutom elbilar finns det även elsparkcyklar och mopeder som drivs av el.