Så sparar du energi i hemmet

Att dra ner på energiförbrukningen har många fördelar. Det finns flera bra sätt och knep som du kan använda. Att renovera fönster, täta dörrar och sätta upp solceller är några effektiva och bra tips.

Energi kostar pengar och genom att sänka energiförbrukningen blir dina utgifter lägre vilket är positivt. Fönster och dörrar är något som kan läcka värme och bidra till en högre energiförbrukning. Därför är det smart att renovera fönster och isolerar dörrarna i hemmet om du önskar minska din förbrukning av energi. Genom att investera i en renovering av dina fönster kan du under en väldigt lång period framåt sänka din energiförbrukning hemma och därmed spara pengar. Det är en investering att renovera fönsterna. När du renoverar dina fönster och tätar dörrarna kan du samtidigt kolla vinden om du har en sådan och fukten i källaren.

“Byt ut de lister som inte gör någon nytta längre.” Läs mer här

Tips för att spara energi och pengar

När du renoverar kan du passa på att möblera om. Hur du har ställt möblerna i exempelvis vardagsrummet har en stor betydelse för hur värmen kan flöda i rummet och indirekt elförbrukningen. Ett tips är att inte ställa möbler för nära element, de täcker och förhindrar värmen att sprida sig. Du kan samtidigt som du renoverar passa på att byta ut kyl och frys till mer energisnåla alternativ. Att installera solceller är ett annat bra tips. Då blir du självförsörjande på el och kan sälja överskottet och få pengar.