Renovera och flyttstäda smart och smidigt

När det är dags att sälja hemmet är det viktigt att se till att du får så mycket som möjligt för din bostad. Medan saker som läge och storlek inte är något du kan påverka, kan husets eller lägenhetens utseende vid visningen i allra högsta grad inverka på priset och hur många intressenter du får. Av den anledningen är det smart att renovera innan försäljningen för att bostaden ska få maximalt värde.

När du väl sålt och det är dags att flytta är det också dags att städa ordentligt. Nu kan det vara skönt att få hjälp med flyttstädning i Stockholm för att du ska slippa fortsätta med ditt gamla hem och helt kunna fokusera på ditt nya. Låt proffsen sköta arbetet helt och hållet och koncentrera dig i stället på att organisera och inreda. Det förtjänar du efter allt jobb!

Maximera värdet med renovering

Vid försäljning av en bostad är det viktigt att visa upp dess allra bästa sidor. Det innebär dels att du bör reparera eventuella skador, dels att se till att allt ser snyggt och prydligt ut. Har du bott länge i hemmet har det genomgått ett naturligt slitage och många gånger kan det till och med vara svårt att se vad som behöver repareras. Gå igenom rum för rum och gör gärna en checklista som exempelvis ser ut så här:

  • Väggar & Tak – flagnande färg, sprickor, fukt?
  • Kranar – rost eller vattenskador?
  • Handtag och strömbrytare – rena och hela?
  • Fönster – putsade?
  • Tak – färg, spindelnät?

Se till att allt är i tipp topp skick och om du behöver renovera om ett rum, exempelvis badrummet eller köket, var noggrann med att allt fungerar som det ska. Det är också viktigt att hålla en relativt neutral ton i din renovering då du vill visa hemmets potential snarare än din personliga smak. Svartmålade rum i alla ära men det är inte säkert att andra kommer bli så imponerade av det.

Gör vad du kan själv

Det är populärare än någonsin att syssla med DIY. Särskilt under pandemin har Sverige genomgått något av en renoverings-boom och det spikas, hamras, sandpappras och målas mer än någonsin. Eftersom folk inte har kunnat resa som förr har det istället varit hemester som gällt, och då vill alla ha det så trevligt och bekvämt som möjligt.

Att göra allt själv kan dra ner rejält på utgifterna men bara om du är händig. Ibland är det bättre att anlita duktiga hantverkare då det lönar sig i långa loppet. Har du tummen mitt i handen kan du istället satsa mer på att inreda snyggt och det finns massor av bra tv-program, tidskrifter och böcker att hämta inspiration från. Du kan också följa olika bloggar som handlar om inredning och få massor med intressanta och roliga idéer att prova på.

Vid själva visningstillfället är det extremt viktigt att hemmet ser så rent och snyggt ut som möjligt. Även här kan det vara smart att anlita en professionell städfirma som ser till att allt skiner. Ge gärna en liten extra touch till hemmet genom att lägga en vacker pläd på soffan eller sängen, ställa fram blommor och växter och att arrangera ljus och prydnadsföremål på bord och hyllor. Rent, fräscht och snyggt – nu kommer buden börja regna in.