Så påverkas din plånbok av Sveriges ekonomi

Det ekonomiska läget Sverige befinner sig i tär på hushållens ekonomi. Många tar till drastiska åtgärder för att klara sig ekonomiskt, men ibland räcker det inte för att hålla näsan ovanför ytan. Som tur är finns det alternativ för att undanröja ekonomiska kriser i privatekonomin som att ha en kontokredit att ta av.

Svensk ekonomi bromsar in och befinner sig i en lågkonjuktur. Svenska hushåll har drabbats hårt den senaste tiden av höga priser på bland annat el, bränsle och mat. Även om många har blivit bättre på att snåla på att värma upp och göra av med el samt hålla igen med konsumtionen går mångas privatekonomi på knäna. Ytterligare räntehöjningar i september gjorde inte saken bättre. Om du är en av dem som har det tufft ekonomiskt finns det alternativ som gör att du slipper hamna i en ekonomisk kris. Exempelvis kan du ansöka om en kontokredit via GFMoney för att ha i en krissituation, se deras sida för lån om du är intresserad. När du ansöker om kontokredit hos GFMoney får du svar omgående och det krävs ingen säkerhet. Det är möjligt att låna upp till 30 000 kronor och alla utbetalningar sker direkt till storbankerna.

Minska utgifterna vid ekonomiska bekymmer

Om du hamnar i en ekonomiskt svår period är det viktigt att fort försöka vidta åtgärder. Att försöka begränsa utgifter till ett minimum är en sak som är bra att göra. Ta hjälp av en budget för att se vad du kan dra in på. När en oväntad kostnad dyker upp som du inte kan betala kan kontokrediten vara räddaren i nöden. Då kan du snabbt betala det som behövs. Fördelen med en kontokredit är att du endast betalar ränta på beloppet du använder.

Inflation och elpriser påverkar konsumtionen

Förra året var elpriserna på rekordnivåer. Under hösten 2023 har det varit stora kast på elbörsen. Även om elpriserna har fallit en aning har inflationstakten inte bromsat in. Både räntehöjningar och en hög inflationstakt påverkar ekonomin. När svenskarna får mindre pengar i fickan minskar konsumtionen och det får i sin tur följdeffekter på den svenska ekonomin.