Så väljer du sovrumsinredningen som gynnar sömnen

Inredning, färger och belysning påverkar din sömn. För att sova bra är det därför viktigt att inreda på ett genomtänkt sätt. Tänk på färgvalen, detaljerna och förvaring för att få ett trivsamt sovrum.

Vilken atmosfär och vilken inredning som finns i sovrummet kan i stor grad påverka hur du sover. Men det finns bra inredningsknep som gör att du får bra sömncykler. Alla människor sover ungefär ren tredje del av livet. Sömnen är otroligt viktig för att kunna fungera i vardagen. Eftersom du sover mycket är valet av säng viktigt. Att välja en högkvalitativ säng är att föredra för att gynna nattsömnen. Koll in Jensen sängar som är särskilt anpassade för att du ska sova riktigt bra utan att känna någon smärta i kroppen. De finns tre olika serier med Jensen sängar som är ställbara, kontinental och ramsäng.

Välj inredningsdetaljer med omtanke

För att du ska sova gott spelar stylingen och inredning roll. Det är en fördel om inredningen är avskalad och bara innehåller det nödvändigaste möblerna med någon utvalda inredningsdetaljer. Att ha ordning och reda är viktigt för att du ska kunna varva ner ordentligt. Satsa därför på bra förvaring. Belysningen spelar roll i sovrummet. Att ha en belysning som går att dämpa är det bästa. För starkt ljus gör dig pigg.

Välj avslappnande färger

Färgerna påverkar mer än du kan tro. Att satsa på en avslappnande färgskala är bra för sömnen. Svala toner och naturnära kulörer är perfekt att satsa på. En varm vit färg, grått, beige, grönt eller en ljus blå färg är bra alternativ. Du kan även skapa värme med materialvalen som du gör. Exempelvis en stoppad sänggavel i en naturnära färg bidrar till att sovrummet blir varmt och ombonat. Ett tips är att bestämma vilken stil som du vill ha i sovrummet innan du börjar inreda.