Pusta fönster i Stockholm

Det är härligt att ha ett rent och snyggt hem, särskilt inför sommaren. Om du bor i Stockholm utsätts dina fönster för mycket avgaser och föroreningar. Därför är det klokt att satsa lite extra på fönstren så att det både ser fräscht ut och är bra för hälsan. Bor du i city bör du anlita en professionell fönsterputsare en gång per år för absolut bästa resultat.

De flesta har ganska mycket att göra inför semestern, samtidigt är det skönt att ha ett fräscht hem att vara i. När du kommer tillbaka från semestern är det också skönt att din bostad är i fint och städat skick innan du ska börja jobba. Välputsade fönster gör stor skillnad för hela intrycket. I större städer utsätts både fasad och fönster för mycket avgaser och föroreningar. Det är stor skillnad mellan fönster på landet och fönster på Kungsholmen. Därför är det smart att låta ett proffs ta hand om dina fönster någon gång emellanåt, så att alla avlagringar verkligen avlägsnas från glasytorna. De har både kunskapen och verktygen för att lyckas. Gå in på Servicelösningar för fönsterputsning i Stockholm och få rena genomskinliga fönster. De har fasta priser och naturligtvis använder du rut-avdraget.

Så putsar du ett fönster

När är det då dags att putsa fönstren? Först och främst är det alltid klokt att göra det på våren/inför sommaren samt på hösten innan det blivit för kallt. Ju mer centralt du bor, desto oftare behöver du putsa dina fönster: damm, smuts, avgaser och luftföroreningar fastnar på husen. När du vill ta reda på hur rena, eller smutsiga, dina fönster är kan du titta på fönstren kvällstid när lamporna är tända. Då kommer du se fläckar på glaset som du inte alltid upptäcker dagtid. Det är ju också lät att vänja sig med smutsiga fönster, eftersom smutsen och avgaserna fastnar kontinuerligt, lite grann varje dag.

Städa alltid inför sommaren

Förutom att anlita ett proffs för fönstren är det skönt att städa inför sommaren. När du väl har semester vill du inte vara i en varm bostad och dammsuga, gnugga pastafläckar bakom spisen eller få bort kalklagringar i badrummet. Gör det innan semestern eller på semesterns första dagar. Fördelen med att städa inför semestern är ju också att du har ett fräsch hem när arbetslivet väl börjar igen. Det är mycket skönare att bara behöva fokusera på arbete och skola, istället för att också behöva putsa fönster och rensa i skafferiet.

Det är smart att skriva en lista med vad som behöver göras i vart och ett av rummen. Då blir uppgiften lättare att ta tag i. Börja med att rensa ur saker som ska återvinnas, skänkas eller säljas. Sedan är det klokt att gå igenom skafferiet och slänga gamla matvaror. De två viktigaste rummen är köket och badrummet. Dra fram spisen och plocka ur alla skåpen. Glöm inte köksfläkten. I badrummet är det ofta kalklagringar som är problemet. Det är smart att torka av listerna i alla rummen och att även leta efter eventuella dammtrådar i taket. Gör inte allt på en gång, utan dela upp städningen på flera mindre pass.

  • Skriv en lista
  • Skapa mindre delmoment för alla rum
  • Anlita städhjälp för dina fönster

Då kommer du få ett rent och fräscht hem att trivas i.