Totalrenovera ditt hus och byt värmesystem

Det är inte varje du bestämmer dig för att totalrenovera ditt hem. Totalrenovering är också ett idealiskt tillfälle att byta värmesystem och uppgradera elsystemet. En varm rekommendation är att vända dig till Norrlandsvärme för att köpa en splitterny värmepump med fem års garanti. När det gäller elarbeten är det bäst att låta certifierade proffs utföra dem.

Om du har planer på att totalrenovera hemmet har du det perfekta tillfället att uppgradera elsystemet och byta värmesystem. Under den senaste tiden har många valt att installera Daikin caldo XRH, en värmepump från det världsledande varumärket Dalkin. Denna värmepump har energiklass A+++ och är utrustad med innovativ teknik som håller temperaturen konstant ner till minus 25 grader. Faktum är att äldre hus ofta har föråldrade värmesystem som är betydligt mindre effektiva än dagens moderna teknik. Daikin caldo XRH ger dig maximal utdelning av din investering, beakta följande fördelar:

  • Fem års garanti.
  • Lägre energikostnader.
  • Minskade koldioxidutsläpp.
  • Mindre underhåll.
  • Ökad säkerhet.

Ta kontakt med Norrländsvärme som säljer denna värmepump för att veta mer om produkten och hur den kan smälta in i inredningen. Norrländsvärme erbjuder nämligen kostnadsfri expertrådgivning på telefon och mail. Ett generellt råd är att det är mest effektivt att installera en värmepump där skillnaden är mellan inomhus- och utomhustemperaturen är som lägst. Du kan därför behöva göra en avvägning mellan inredning och prestanda.

4 fördelar med värmepump

I likhet med ett kylskåp förflyttar en värmepump värmeenergi från en plats till en annan. På sommaren förflyttas värme ut ur huset och när det är kallt förflyttas värme in i huset. En värmepump erbjuder många fördelar som du har stor nytta av:

  1. Komfort. En värmepump ger komfort hela året då det fungerar både för luftkonditionering och uppvärmning.
  2. Effektiv. En korrekt installerad värmepump förbrukar omkring hälften så mycket energi som andra värmesystem.
  3. Miljövänligt. Att övergå till värmepump kommer att minska ditt klimatavtryck rejält, motsvarande samma mängd som att inte köra bil på nio månader om året.
  4. Luftkvalitet. Förutom att minska dina energikostnader kommer du att få en bättre luftkvalitet inomhus. Värmepumpar har ett effektivt filtreringssystem som rengör luften från allergener, damm, pollen och andra föroreningar som finns i ditt hem.

Förutom att byta värmesystemet vid totalrenovering är det idealiskt att granska elsystemet. Läs vidare för att veta hur du ska tänka kring elarbeten och belysning!

Hur du ska tänka kring elarbeten

Vid första åtanke kan en totalrenovering kännas överväldigande och till och med som en skrämmande uppgift. Den goda nyheten är att det är en investering som du på sikt sparar mycket pengar på genom att elförbrukningen i hemmet blir mer energieffektivt. Vidare kan du överlåta renoveringen till proffs som gör jobbet snabbt och säkert. Inte minst är det bäst att anlita utbildade yrkesmän för att utföra elarbeten på grund av risken för skador.

Även om du kan följa guider och göra vissa elarbeten själv, så är risken att utsätta hemmet för potentiella skador inte värt det. I värsta fall kan skador inträffa i framtiden när du som minst anar det. Lösningen är att anlita en professionell elektriker och inte utsätta ditt dyrbara hem för onödiga risker. Dessutom minskar det din stress att veta att arbetet blir utfört snabbt och smidigt enligt etablerade standarder.