Därför kan renoveringar höja bostadens värde

Att renovera en bostad inför en försäljning är en chansning. Men genom att rådfråga en mäklare kan du få vägledning och bra tips på vad du kan göra med just din bostad. Smårenoveringar kan ge bostaden ett lyft och därmed göra den mer attraktiv för spekulanterna.

När du ska sälja din bostad vill du få det bästa möjliga priset. För att få det kan det vara fördelaktigt att genomföra vissa renoveringar. Det är inte alltid enkelt att veta vilka renoveringar som är värdehöjande. För att få tips och råd kring just din bostad kan det vara en bra idé att kontakta en mäklare som kan bistå med hjälp. Det finns bra mäklare Örebro, om du bor där. De arbetar hårt för att du ska känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. När du ska sälja kan de hjälpa dig på bästa möjliga sätt eftersom de har god lokalkännedom, kompetens och erfarenhet av vad som krävs för att få ett bra pris.

Styling och smårenoveringar

Varför du ska rådfråga en mäklare innan du börjar renovera för att höja värdet på din bostad är för att det inte är värt att göra vissa investeringar. Att göra smårenoveringar är oftast det som är mest lönsamt. Att måla över fula märken i väggen, byta ut kantstötta lister och byta beslag i köket är renoveringar som oftast ger bostaden ett lyft.

Det kan även vara bra att måla om ett rum i en mer neutral färg, om det i nuläget har en färgstark kulör som kanske få gillar. Alla har olika smaker och stilar och därför är det bättre att låta de kommande ägarna ta beslut kring större renoveringar som badrum eller kök. Dessutom kostar det mycket att renovera just badrum och kök, pengar som du inte säkert får igen när du säljer.

Större renoveringar som kan löna sig är att göra ett till rum i bostaden. Om du har en trea och kan göra om den till en fyra kan det vara något som höjer värdet. De flesta värdesätter att ha många rum i en bostad. Det viktigaste är att bostaden är ren och fräsch när du ska sälja den.

Saker som kan höja bostadens värde:

• Styling av bostaden inför visning
• Måla om
• Byta lister
• Byta handtag och beslag
Slipa trägolv