Så inreder du ett mysigt barnrum

Barnens rum är deras trygghet. Det är en plats där de ska känna att de kan slappna av utan några krav. Då krävs det att deras rum är mysigt och funktionellt samtidigt som det representerar deras personlighet.

När det kommer till att inreda barnrum måste du räkna med att göra ändringar då och då i och med att barnet växer upp och byter intressen titt som tätt. Därför är det klokast att ha en bra och neutral grund i rummet och sedan inreda med till exempel textilier och prydnader för att låta barnets personlighet komma fram.

Inred smart

Child,Bed,Isolated,On,White,Include,Clipping,PathDet viktigaste är att du har en bra bas i rummet, helst i någon ljus färg som kan matcha med i princip allt. Tips på färg är till exempel vit eller beige som funkar med de allra flesta andra färger. Sedan kan du välja ut några textilier i lite roligare färger och mönster, som till exempel påslakan för barn, gardiner eller mattor som kan liva upp rummet. Annat du kan sätta upp och enkelt byta ut är posters i ramar, vilket är ett fint och billigt sätt att förnya barnrummet. Se till att ramarna är neutrala och sammanhängande och sedan kan du snabbt och lätt byta motiv. Du kan dessutom köpa alla dessa detaljer online utan att fysiskt behöva se dem i verkligheten först, det gör att du kan inreda rummet billigare och du kan göra det hemifrån. Allt du behöver är de rätta måtten så går köpet väldigt smidigt.

Så gör du barnrummet mysigt

Ett mysigt barnrum innebär att ditt barn somnar lättare och sover bättre. Se till att fokusera på sängen och försök göra det så mysigt som möjligt. Ett tips för hur du skapar mysfaktor är genom belysningen. Det är viktigt att du har bra ljus för dagtid och kvällstid men sedan är det mysigt om du har en nattlampa eller liknande vid sängen som avger ett mjukt och dämpat ljus. Det kan vara en färgad lampa som avger ett varmt ljus, helst då gul, orange eller röd. Eller en ljusslinga med dämpade ljus. Ett annat sätt att göra rummet mysigare och mer inspirerande är genom bra förvaring så att rummet inte känns stökigt efter att barnet lekt i rummet under dagen. Fina lådor är att föredra här där du kan lägga ner leksaker och böcker.