Därför ska du skaffa bostadsrättstillägg

En hemförsäkring är inget du behöver ha i lagens ögon, men det är en försäkring värd att ha. När du bor i en bostadsrätt är det även viktigt att komplettera hemförsäkringen med bostadsrättstillägg för att ha ett hundraprocentigt skydd. Varför det behövs en tilläggsförsäkring för bostadsrätter beror på att du som ägare har ett större ansvar.

Om du nyligen har flyttat in i en bostadsrätt är det bra att tänka på hemförsäkring. Det viktiga när det gäller hemförsäkringar och bostadsrätter är att det bra att skaffa bostadsrättstillägg för att få ett komplett skydd. När du bor i en bostadsrätt är du bland annat ansvarig för ytskikt samt för fast inredning i kök och badrum. En vanlig hemförsäkring kan täcka en del skador men långt ifrån allt. Därför är bostadsrättstillägg skönt att ha. Då kan du vara säker på att du kan få ersättning för eventuella skador på hela ditt hem.

Försäkra sådant du inte kan ersätta själv

Ibland kräver en bostadsrättsförening att alla ska ha ett bostadsrättstillägg och i vissa fall har föreningen själv en gemensam försäkring. Då behöver inte du teckna en privat. Du kan alltid kolla med bostadsrättsföreningen vad som gäller hos dig. Det är heller inget krav att du behöver ha en hemförsäkring. Men en hemförsäkring kan skydda dig rent ekonomiskt om något mot förmodan skulle inträffa. Att ersätta skador i ett hem är inte alltid billigt. Du kan ha som riktmärke att ha en försäkring för sådant som du inte har råd att ersätta själv. Vissa försäkringar kan du skippa helt som exempelvis tilläggsförsäkringar för elektronik.

Ha koll på försäkringsvillkoren

Det finns flera anledningar till varför du ska ha bland annat en hemförsäkring, att vara utan innebär en stor risk för dig personligen. När du har bra försäkringar för din bostadsrätt minskar du risken att hamna i kläm. Det är inte sällan som olika vattenskador gör att konsumenter hamnar mitt mellan försäkringsbolag och bostadsrättsföreningen. En sådan process kan vara både långdragen och otrevlig. Läs därför alltid igenom villkoren för dina försäkringar för att inte få några obehagliga överraskningar. Ett annat tips är att hitta en hemförsäkring som uppfyller ditt behov till rätt pris.