Gör barnrummet mysigt med lampor

För att göra ett rum mysigt är belysningen A och O. Det är belysningen som bestämmer vilken stämning det blir i rummet. I ett barnrum är belysningen extra viktigt då barnet måste känna sig tryggt och avslappnat i sitt rum för att kunna sova gott.

För att ett barn ska kunna sova ordentligt utan mardrömmar är det viktigt att barnet känner sig tryggt i sitt sovrum. För att se till att barnet mår bra i sitt rum bör du inreda med sånt som barnet tycker om i form av färger, teman eller karaktärer. Speciellt runt sängen.

Bra belysning

Chest,Of,Drawers,And,Beautiful,Pictures,In,Children's,Room.,InteriorEtt barnrum behöver flera olika sorters belysning för flera olika tillfällen för dagen. Till exempel behövs en bra takbelysning för lek och sådant, sedan en bra punktbelysning vid ett skrivbord eller bord för läxor eller annat pyssel och till sist en mysig nattlampa barn för att skapa en mysig stämning vid läggdags. När det kommer till nattlampor finns flera olika sorter:

  • Projektor som lyser upp hela taket
  • Dämpad, färgad vägglampa
  • Ljusslinga vid huvudänden
  • Mysig nattduksbordslampa

När du ska välja vilken nattlampa som funkar bäst i ditt barns rum kan du få prova dig fram och se vad ditt barn mår bäst av. När du inreder med belysning kan du försöka göra det roligt med någon mysig färg eller form på lampan som gör ditt barn känner sig glad och lugn i lampans närvaro och sken.

Inred barnrummet smart

I och med att barn växer snabbt och ofta byter intressen är det smart att inreda rummet med en neutral bas som sedan kan ändras med några snabba ändringar så att det matchar ditt barns nya intresse, favoritfärg eller liknande. På så sätt kan du förändra barnrummet billigt och effektivt. Främst då genom lakan, mattor, små prydnader och posters som enkelt kan bytas ut och anpassas efter ditt barn. För att få upp mysfaktorn vid läggdags är det viktigt att just sängen är extra mysig. Ett mysigt barnrum har mycket mjukt och fluffigt runt sängen i form av filtar, kuddar, mjukisdjur och kanske till och med en sänghimmel så att sängen känns som en egen trygg zon. Om ditt barn inte sover gott är det bra att fråga om det finns något som kan ändras för att sömnen ska bli bättre.