Så kan du skydda hemmet

Det finns många smarta knep som förebygger inbrott. En säkerhetsdörr är bland annat en bra investering om du vill försöka hålla tjuven borta. Säkerhetsdörrar är konstruerade på ett speciellt sätt för att vara svåra att bryta upp.

Det inträffar årligen tusentals inbrott i Sverige. För att hålla tjuven borta finns det många bra knep och tips. Att investera i en säkerhetsdörr är ett väldigt bra och effektivt sätt för att göra det svårare för tjuven att komma in. Men en säkerhetsdörr skyddar inte bara mot inbrott utan även mot brand och brandgaser.

Säkerhetsdörrar är svåra att bryta upp

En säkerhetsdörr är speciellt utformad för att motstå inbrottsförsök och brand vilket vanliga dörrar inte är. Förutom att säkerhetsdörren är starkare och ger ett bra skydd är den även testad och godkänd efter vissa krav. Du kan se en säkerhetsdörr som en investering, att drabbas av inbrott är varken trevligt eller billigt. Det finns olika säkerhetsdörrar, välj en som passar ditt behov. Tänk på att en säkerhetsdörr kan ge en billigare hemförsäkring. Det är även viktigt att säkra andra ingångar till bostaden.

Bra tips som håller tjuven borta

Förutom att installera en bra säkerhetsdörr kan du även göra andra bra åtgärder för att minska risken att få en påhälsning av tjuven. När du ska resa bort är det en fördel att inte städa utan låt lite disk stå framme. Locka inte tjuven med att ha värdesaker framme som datorer eller en kamera. Ett annat tips är att inte ha några skymmande växter i närheten av fönster eller altandörr. Ha timer på lamporna för att det ska tändas på kvällen. Meddela även dina grannar när du reser bort. Då kan de se över ditt hem och exempelvis ta in posten. Grannsamverkan som är ett syfte att minska brottsligheten är också en bra metod för att öka tryggheten och trivseln i ett bostadsområde.