Renovera smart för ökat bostadsvärde

I de flesta situationer spelar det första intrycket en enorm roll. Det kan handla om en arbetsintervju eller en romantisk dejt men också bostadsförsäljning. Den första gången du möter en människa eller befinner dig i en ny miljö kommer det snabbt ge dig positiva eller negativa känslor.

Gemensamt för alla dessa situationer är att det första intrycket vidare kräver att du ”skrapar” på ytan. Du kan till exempel ställa dig frågan om personen framför dig verkligen är så trevlig som den verkar eller om huset som är till salu är så väldesignat som det ser ut. Med andra ord är det första intrycket ”inkörsporten” som får dig intresserad eller ej, medan de fortsatta intrycken får dig att avgöra om det här är något som har ett verkligt värde för dig. Vill du sälja din bostad är det därför viktigt att båda uppfylls och här kommer du få några tips på hur du kan gå tillväga för att öka värdet. Tipsen inkluderar

  • Hur bostaden bör inredas
  • Hur välskött och funktionell bostaden ska vara
  • Bonusegenskaper, till exempel en thermopool eller badtunna

Satsa på en härlig thermopool

Home,Or,House,Building,Exterior,And,Interior,Design,Showing,TropicalÄven om alla människor har olika smak och preferenser finns det vissa saker som nästan alla gillar. En sådan sak är en trevlig och välbyggd thermopool som kan användas till både avkoppling och motion och som uppskattas av unga som gamla. Till skillnad från andra, vanliga pooler sparar en thermopool på energi samtidigt som den passar alldeles utomordentligt i det svenska klimatet och därför blir den en mycket attraktiv säljpunkt för den som är intresserad av att köpa ditt hus. På liknande vis kan du också höja bostadsvärdet genom att skaffa en härlig badtunna som eldas med ved eller gasol. Vem vill inte njuta av en härlig badstund i sällskap med vänner, familj eller helt enkelt ljudet av den omkringliggande naturen? Trevligt, skönt och en metod som fungerar avstressande, precis som mindfulness och avslappningsövningar.

Renoveringar att prioritera

Medan det finns många människor som tycker att det är kul att köpa renoveringsprojekt är ett nedslitet hus aldrig något som ger dig ett högre pris på bostadsmarknaden. Är du ute efter en god förtjänst bör du istället se till att allt fungerar som det ska, särskilt kök och badrum, och att huset ser ut att vara i gott skick i allmänhet. Glöm inte fasaden då det som sagt är det första intrycket som kan göra en köpare mer eller mindre intresserad. Det kan också vara smart att omvärdera bostaden om du bott i den i många år då svenska bostäder ökat rejält i pris under de senaste åren utan att du kanske är medveten om det.

Inred så attraktivt som möjligt

Modern,Interior.3d,Design,ConceptFörutom ett väl fungerande hem är det också viktigt att du har inrett snyggt och funktionellt inför visningen av din bostad. Enligt inredningsmagasinet Residence blir en bostad alltid mer attraktiv om du har rena ytor, fräscha, nyslipade golv och en gräsmatta som är nyklippt. Det ger ett vackert intryck och visar att hemmet är välskött och skapar en känsla hos köparen att det här är en plats där denne skulle vilja bo.